O nama

“Vidimo se kod Snežane”


Svaki veliki grad ima svoje svetionike koji čuvaju njegovo svetlo, vatru i tajne. Vreme prolazi pored njih, a oni ostaju. “Snežana” tako čuva Beograd. Ovo je mesto koje leži na pričama dugih vekova, brojnih naroda i civilizacija, nedaleko od ušća dve reke, a na raskršću dve najveće i najstarije ulice grada. Za ovim stolovima još od 1958. godine počele su velike ljubavi, sklopljeni važni
poslovi, nacrtane brojne skice, portreti, pejzaži… Ovde su, zagledani u tok zivota, ljudi i vremena, ispijali svoja omiljena pića mnogi stalni gosti, umetnici, advokati, trgovci, vraćajući se svakodnevno, za svoj omiljeni sto.


Nebrojeni turisti, prolaznici i porodice ovde su nasli odmor i uživanje, vraćajući se iz Saborne crkve, spremajući se za obilazak Kalemegdana, žureći kroz grad… U svom miru kao i u neodoljivom metežu, “Snežana” istrajava u čuvanju tradicije, gastronomske kulture i gostoprimstva. Menja se, a ostaje ista. Picerija, restoran, poslastičarnica sa osobnim pečatom. Moderna i tradicionalna u isto vreme.


Decenijama je prvi ljubavni sastanak podrazumevao susret na ovom mestu. Zato, kada vam neko kaže “Vidimo se kod Snežane”, on misli “Vidimo se u Beogradu”.

 

Back to Top
sr_RSSerbian